I Sverige är det inte tillåtet att marknadsföra snus och andra nikotinprodukter till konsumenter. Det beror helt enkelt på att produkten är hälsofarlig. Inga marknadsföringskanaler som TV, radio eller annonser får användas.

Det har resulterat i att många nyhetstidningar och andra onlinebloggar har valt att ha just snus som fokusområde. Här kommer du bland annat att kunna få läsa om snus som Velo Mini, som är ett mycket uppskattat snus med lägre nikotinhalt än många andra. Velo Mini kommer också i en mängd olika smaker där du kan välja allt från mint till röd druva. Är du en riktig kaffeälskare är det naturligtvis snuset med kaffesmak som du ska satsa på.

Tidningar och bloggar att satsa på

Vad är det då för tidningar som du ska använda dig av om du vill läsa mer om snus? Till att börja med kommer du att hitta massor med fakta och information om snus på vanliga nyhetssajter online. Aftonbladet har till exempel en hel sektion om information och nyheter om just nu. Du har även tidningen Näringsliv som gått in på ämnet ett flertal gånger, såväl som bloggen Snusnetto eller SnusMeisters.

Några fysiska magasin som helt riktar in sig på snus kommer du dock inte hitta i Sverige. Vill du läsa om ämnet är det således på internet som du kommer hitta magasin och fakta!