Nu när våren äntligen är på ingående igen, vaknar även intresset för blommor och trädgård, särskilt för dem som har tillgång till en sådan. Att äntligen få börja att planera för årets säsong är alltid lika givande som förra årets. Det kommer hela tiden nya växter och blommor som passar i din trädgårdszon och som du vill plantera.

Många tips kan du också få genom att läsa trädgårdsmagasin. De brukar vara fulla med vackra bilder och intressanta texter som beskriver hur du ska göra för att lyckas i din trädgård. Kanske du också kan hitta någon passande Parajumpers herr som passar för trädgårdsjobb och det vore ju inte så dumt. Tyvärr så finns det inte särskilt många magasin om trädgård och trädgårdsskötsel som ges ur på svenska, men behärskar du engelska finns det betydligt fler tidskrifter. Det finns även mängder med vackra bilder i dessa tidskrifter, så är du inte kunnig i språket hittar du säkert förslag till din trädgård genom att bara se på bilderna. Eftersom magasin om trädgård och trädgårdsskötsel innehåller foton som är tagna av proffsfotografer kostar de lite mer än andra magasin. Men å andra sidan håller de sig aktuella längre och du kan spara dem år från år och ändå hitta nya influenser och idéer.

Allt om trädgård

Nordens största tidskrift om trädgård är ”Allt om trädgård” som grundades av Bonnier Magazine & Brands 1993. Tidskriften ges förutom i Sverige ut i Norge – ”Have för alle” och i Danmark – ”Alt om Haven”. Magasinet kommer ut med femton nummer per år och den står under specialtidningar. Trädgårdsskötsel är något som för varje år bara blir större och större och därför har ”Allt om trädgård” ökat sina upplagor under de senaste åren.

Trädgårdsintresset har ökat med åren

Under de senaste åren har intresset för trädgård och trädgårdsskötsel bara ökat och ökat. Man vill ha fina planteringar och pynta sin trädgård med blomstergrupper i trevliga kärl. Det finns mängder av kärl att köpa hos trädgårdshandlare eller på loppisar. Tips på hur du ska plantera olika växter får du genom att läsa och titta på foton i magasin som handlar om trädgård. Att ha en inbyggd altan har också blivit populärare och där kan du ha växter som blommar långt in på hösten. Du kan även ha växter där året om, det finns många som tål kyla bättre än andra. Det kan du läsa om i trädgårdsmagasin. Att odla grönsaker och sätta egna bär görs också oftare numera. Vad är godare än att plocka in färska jordgubbar och äta till frukost eller potatis till middagen? Hur du bäst ska plantera dessa och andra bär, frukter och spannmål kan du också läsa om och få bra tips om i trädgårdsmagasin.