Om man är intresserad av inredning, möbler och detaljer är det alltid trevligt att sjunka ner i soffan med en kopp te och en riktigt bra tidning. Idag finns det en stor marknad med många olika magasin som fokuserar på olika delar inom inredning. I takt med att inredning blir mer och mer populärt, och något som många ser som en hobby istället för bara något praktiskt ökar också antalet profiler som skriver kolumner eller artiklar för inredningsmagasin. Bland annat kan man få tips om möbler, lampor eller tavlor som är trendiga men man kan också få hjälp med att komma på många smarta vardagslösningar som gör livet hemma mera praktiskt. Att veta var man skall börja leta i djungeln av olika magasin är svårt, utbudet är så stort. För att göra det hela lite enklare skall vi dela med oss av några av de bästa tipsen som alla inredningsfanatiker kan ha glädje av.

Tips på bra magasin

Ett av de största inredningsmagasinen i Sverige är Sköna Hems tidning. Den ges ut på regelbunden basis, totalt dimper det ner 14 tidningar per år i brevlådan om man prenumererar på den. En annan tidning som är värd att kika på, speciellt om man gillar vintagemöbler, är Retro. I magasinet får man tips om möbler i 40-, 50- och 60-talets vackra former. Om man av någon anledning inte har tid eller lust att prenumerera på en tryckt tidning kan man glädjas åt att det är lättare än någonsin att hitta inredningsmagasin var man än är. Många går att läsa direkt på nätet, och flertalet riktigt bra profiler finns även på Instagram. Att kombinera så många inspirationskällor som möjligt är naturligtvis bra, men om man är osäker på vilken typ av magasin man vill prenumerera på kan man börja med att följa några profiler på sociala medier. När man gör det kommer man ganska snart märka vilken form av inredningsstil det är man själv är intresserad av, och då är det också lättare att avgöra vilken tidning man skall prenumerera på.

Varför har inredningsmagasin blivit så stort?

Idag lägger vi ner mycket mer tid på våra hem än vad man gjorde för tjugo år sedan. Det handlar mycket om att vi ser våra hem som en del av vår personlighet. Vi vill gärna kunna framhäva vem vi är och vad vi tycker om genom våra hem. Det har också gjort att inredningsmarknaden blivit mycket större och det tjänar naturligtvis många företag på. För att vi skall få tips om möbler vi kanske vill ha läser vi därför tidningar och tittar på bilder. Det är mycket lättare att läsa vad någon annan skrivit och tipsat om än att själv behöva springa runt i butik efter butik för att hitta något vi tycker om. Det är också en av orsakerna till att magasinen är så populära. Genom magasinen kan du till exempel hitta inspiration inför din lägenhetsrenovering Stockholm, eller kanske tips på presenter till någon som redan har allt. Magasinen skall först och främst användas för att ge dig idéer på hur du kan förverkliga ditt drömhem.