Det finns knappast något härligare än ett liv på landet. Om du redan bor på landet eller inspireras av det här livet kan du läsa tidningar om just detta. Det är ett väldigt bra sätt att få inspiration. Det mest kända exemplet är tidningen Lantliv. Denna tidning passar alla som drömmer om en lantlig livsstil. De fokuserar en hel del på inredning och du får massa värdefulla tips om hur du skapar en lantlig stil därhemma.

Fokus på blommor och trädgård

En stor del av lantlivet brukar handla om att sköta om sina blommor och sin trädgård. Bor du i stan finns det fortfarande möjlighet att ha några mindre odlingar och krukväxter. Det gäller särskilt om du har en balkong. Idag kan du beställa en mängd olika fröer och skott från sajter som Florea. Det som utmärker Florea är de snabba leveranstiderna och det stora utbudet. På bara några dagar kan du vara igång och plantera blommor eller grönsaker. Det är både roligt och avkopplande.

Mat och lantliv går hand i hand

Tidningar som har fokus på lantliv brukar ha en stor sektion som handlar om mat och bakning. Det finns även en tidning som heter Lantliv mat & vin. Det är alltså en systertidning till Lantliv som vi har pratat om här ovan. Här hittar du en massa goda och rustika recept som är värda att prova på hemma. Det inkluderar då både mat och bakning.

Magasin om lantliv med olika teman

Många magasin har olika teman varje månad vilket går som en röd tråd genom hela tidningen. Under stora högtider som jul och påsk brukar det ta väldigt mycket plats. Under julen finns det mycket att belysa för lantlivet. Du har möjlighet att göra det julfint i trädgården med belysning eller pynt. Du kan även baka ett massa härligt julgodis med lantliga inslag.

Mer fokus på livet på landet

Enligt Jordbruksverket bor i dag 34 % av Sveriges befolkning på landsbygden, men du behöver inte vara bosatt på landsbygden för att förstå charmen med lantlivet. Därför bör det vara mer fokus på landet och allt vad det innebär. Idag finns det i princip bara en stor tidning som har detta som tema. Det finns alltså rum för flera att börja skriva om samma sak. Förhoppningsvis är det något som vi kommer att se mer av i framtiden. Det kan vara ett klassiskt magasin eller en tidning på nätet.

Tidskrifter och magasin