Trots att tryckpressen skapades år 1450 och man redan då kunde trycka böcker, tog det ytterligare ett antal år innan tidningar skulle börja tillverkas. Den första tidningen i Sverige trycktes år 1645. På den tiden fick människan trycka tidningen för hand. Då fler och fler tidningen började tryckas vid denna tid, började folket ta upp en debatt om tryckfriheten.

Det innebär att vi i Sverige har tryckfrihetslagen sedan 1766. Lagen innebär att du får skriva vad du vill, även om det inte är sant. Under årens lopp har det startas upp olika tidningsmagasin som trycker och ger ut tidningen. Skillnaden på magasin och dagstidning är att Magasinen inte kommer ut lika ofta. De ges ut högst en gång i veckan eller en gång i månaden. Egmont är det företag som har haft hand om flest tidningsmagasin i Sverige, och det har de än idag. Följande magasin ges ut utav Egmont:

Hemmets Journal

Detta är en veckotidning som har funnits sedan 1921. Redan då var det en populär tidning som landets hemmafruar älskade. I tidningen kunde de bland annat läsa om historier och råd. Recept för eventuella kakor och maträtter som de kunde prova på att baka själva. Idag innehåller hemmets journal mer än så. Där får vi bland annat läsa om livsöden, historia blandat med humor och serier. Tidningen innehåller dessutom korsord och antika föremål.

Svenska öden och äventyr

Detta är en relativt ny veckotidning som endast har funnits i några år. Det är en dottertidning till Hemmets journal. Den handlar om svenska öden och äventyr som hänt i Sverige. I tidningen kan du hitta traditionella intervjuer, människoöden och Sveriges historia. Detta fanns redan som inslag i Hemmets journal men intresset för det var mycket större än vad som fick plats på de få uppslagen som det handlade om. Därför skapades en helt ny tidning.

Hälsa

Tidningen Hälsa är en veckotidning som grundades år 1940. Tidningen är som ni kanske redan har förstått en tidning full med tips på hur du förbättrar din hälsa. Detta kan du göra genom kost träning, yoga och meditation. Du kan också läsa om andras öden och deras hälsa i denna tidskrift. Tidningen innehåller bland annat övningar som gäller både yoga och träning för att du ska kunna ta efter och göra samma sak.

Övrigt

Har du precis startat upp ett tidningsbolag och behöver anställda eller är du journalist på jakt efter jobb? Då kan ni använda er utav placera personal för att annonsera ut/hitta ditt jobb. På ett tidningsbolag gäller det att ha mycket personal som skriver bra. Varje person borde ha sitt eget ämne att skriva om för att få mer gjort. En person kan till exempel ha hand om historiadelen i tidningen medan en annan står för recepten och korsorden.