Kultur är ett vitt begrepp, och ett kulturmagasin kan därför handla om allt från litteratur och språk till teater och konst. Ett allmänt kulturmagasin, som behandlar lite av varje av dessa ämnen, är Vi, som kanske också är det mest välkända kulturmagasinet i Sverige. Vi grundades år 1904 av Kooperativa förbundet. Tidningen fick dock inte sitt nuvarande namn förrän år 1937.magazine-806073_960_720

Tidningen Vi har också förgrenat sig, då AB Tidningen Vi (som idag driver tidningen och är en del av Kooperativa förbundet) också ger ut Vi Läser, som är ett mer renodlat litteraturmagasin. Till skillnad från Vi, som utkommer varje månad, ges Vi Läser ut bara sex gånger om året. I tidningen hittar man bland annat författarporträtt, reportage och recensioner av böcker.

Om man läser Vi Läser är det säkert att anta att man också tycker om att läsa generellt. För många litteraturälskare är allt annat i livet en distraktion från läsningen, vilket gäller allt från sitt jobb till renoveringen som pågår hemma. Om du vill kunna koppla bort renoveringen, och lämna över till exempel målningen i kompetenta händer, ska du gå in på Vimalar.se, där du hittar en målare i Stockholm. Då kan du istället fokusera på din läsning, antingen av ett kulturmagasin eller av en bok.