Många är vi nu som undrar hur det ska gå när Trump tar över i ovala rummet i januari. Det amerikanska presidentvalet var fyllt av skandaler och spänningen ar stor när rösterna räknades. Dom allra flesta var rätt övertygade om att Clinton skulle ta hem det. Trots sina skandaler vann hon mångas hjärtan med sin övertygelse om att alla är lika värda, trots ursprung eller plats i samhället. Clinton är en stor förespråkare av jämställdhet, och hon skulle ha blivit USA:s första kvinnliga president. Vissa var så säkra på sin sak att några tidningar redan hade tryckt Hillary på första sidan.

Förtryckta tidningar återkallas

Det var tidningen Newsweek som blev lite ivriga och publicerade ”Madam President” redan dygnet innan valet. Det är nu på grund av denna miss som 125 000 Clinton-tidningar återkallas av nyhetsbyrån. Tidningen hade även ett omslag med Donald Trump färdigtryckt. Men det vara bara Clintons omslag som gick iväg till tryckeriet, skriver Expressen. Detta på grund av att det var få som trodde att Trump skulle vara den som tog hem valet. Däremot så började omslaget på Hillary Clinton att cirkulera i sociala medier, och många påstod då att valet var riggat. Men precis som de flesta andra visade det sig att Newsweek hade fel, då det i slutändan var Trump som vann.

Situationen i USA efter valet

Hur läget nu kommer att arta sig i USA när Trump tar över tronen återstår att se. Det har redan hållits många protester. Även flera namnlistor har cirkulerat för att få rösterna omräknade i olika stater. På vissa platser är det oroligt och många rapporter om diskriminering och hets mot folkgrupp har kommit in. Trump har ännu inte dementerat dessa rykten eller manat sina följare att inte tolerera rasism och liknande. Vi väntar även på att se om det blir någon omräkning av val röster. Vad som händer om rösterna skulle visa sig vara fel är dock ännu oklart. Världen fortsätter att följa politiken i USA, och hoppas på att situationen lugnar ner sig snart.m