Idag skrollar vi alltmer på nätet, och det är också där de flesta läser både tidningar och nyheter. Men en hel del forskning visar på att läsning på skärm inte har samma fördelar som läsning i en fysisk bok eller tidning exempelvis. Det är också mycket som tyder på att användandet av skärm inte får hjärnan att koppla av på samma sätt.

Hitta din avslappning med ett magasin

Gör gärna läsningen till en mysig stund för att få ut maximalt av tiden. Du kan hälla upp ett glas Prosecco och njuta av tillsammans med ditt magasin. Hos Vinoteket kan du beställa hem Prosecco och andra viner direkt hem till dörren. Du får ett stort utbud och slipper bära hem tunga flaskor. Har du svårt att välja sort finns det färdiga paket du kan beställa.

Viken typ av tidskrift du ska läsa beror helt på vad du är intresserad av. Det finns magasin som handlar om alltifrån mode till bilar eller träning. Som tur är finns det fortfarande många magasin som kommer i fysisk form. Att lägga sig i soffan, eller kanske till och med i badkaret med ett intressant magasin kan vara avslappnande.

Låt magasinen cirkulera

Det är givetvis bra att tänka på miljön. Tryckta magasin påverkar pappersindustrin och vi bör vara försiktiga med användandet av träd. Skänk därför gärna bort magasinen efter läsning.